03.12.2019
Сумська сироварня спільно з кафедрою переробки молока Сумського національного аграрного університету виробила експерементальну партію йогурта з цукатами червоного буряка.
Про це виробник повідомив 2 грудня на своїй сторінці у Фейсбуці, запевняючи, що продукт є унікальним та не має аналогів в Україні.
«Харчові волокна буряка мають гарні сорбційні властивості, вони є пробіотиками – незасвоюваними інгредієнтами продуктів харчування, що селективно стимулюють ріст та активність одного або кількох видів бактерій у товстому кишечнику. Буряковий жмих на 95% складається з харчових волокон», – розповідають в сироварні O`BEREG.
В результаті досліджень СНАУ було визначено, що введення бурякових цукатів у склад йогуртів на 42% підвищує в ньому вміст харчових волокон, на 13% – β-каротину, на 11% – калію, на 9% – магнію та вітаміну С, на 8% – заліза, на 4% – кальцію.
Для виробництва йогурту використовують закваски виробництва Данії та свіже молоко екстра-класу від локальних сільгоспвиробників. Для запуску масового виробництва йогурта-новинки виробник очікує цукати від СНАУ.
agroexpert.ua
Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua
Інші новини:
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України