У Сумах виготовили унікальний йогурт із буряком

03.12.2019

Сумська сироварня спільно з кафедрою переробки молока Сумського національного аграрного університету виробила експерементальну партію йогурта з цукатами червоного буряка.

Про це виробник повідомив 2 грудня на своїй сторінці у Фейсбуці, запевняючи, що продукт є унікальним та не має аналогів в Україні.

«Харчові волокна буряка мають гарні сорбційні властивості, вони є пробіотиками – незасвоюваними інгредієнтами продуктів харчування, що селективно стимулюють ріст та активність одного або кількох видів бактерій у товстому кишечнику. Буряковий жмих на 95% складається з харчових волокон», – розповідають в сироварні O`BEREG.

В результаті досліджень СНАУ було визначено, що введення бурякових цукатів у склад йогуртів на 42% підвищує в ньому вміст харчових волокон, на 13% – β-каротину, на 11% – калію, на 9% – магнію та вітаміну С, на 8% – заліза, на 4% – кальцію.

Для виробництва йогурту використовують закваски виробництва Данії та свіже молоко екстра-класу від локальних сільгоспвиробників. Для запуску масового виробництва йогурта-новинки виробник очікує цукати від СНАУ.

agroexpert.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
24.11.2025 9-річна дитина поранена під час чергової атаки дронів на Суми: місто знову в темряві
24.11.2025 На Сумщині росіяни застосували новий вид особливо безжальних мін, схожих на сигарети
24.11.2025 Суми знову без води: півміста на сухому пайку, графіки подачі повертаються
24.11.2025 «Світло буде — але не всім і не завжди»: Сумчан попередили про нові годинні відключення 25 листопада
24.11.2025 Б’ють по тим, хто рятує: у Сумах ворог прицільно знищив пожежний автомобіль
24.11.2025 У Сумах терміново відкривають Пункти незламності через удар по енергетиці

Коментарі: