У магазині на Сумщині торгують простроченими на півроку вафлями

03.12.2019

Про це розповіла жителька Глухова.

«Купила своїм дітям 8 і 3 років вафлі по 5 грн за упаковку, — говорить жінка. — Принесла додому, і тільки перед тим, як дати ласощі доньці й сину, подивилася термін придатності. На одній пачці значилося, що він закінчився ще в червні, на другий — у жовтні! Природно, я викинула ці вафлі собаці. А якби я не глянула на дату? Адже не кожен дивиться на термін придатності… І скільком дітям уже дісталися такі вафлі?».

Журналісти відправилися у зазначений магазин. За прилавком — молода чемна жінка. Стала пропонувати вафлі по 9 грн. На запитання, а чи є ще дешевші (адже глухівчанка називала вафлі по 5 грн!), продавець простягнула з вітрини 2 пачки: «Ось, візьміть! Їх добре беруть!». На упаковці виявилося: термін придатності на одній пачці закінчився 23 жовтня, а на іншій — 26-го. Коли жінці пояснили, що є скарга на торгівлю простроченими вафлями, вона стала гарячково згрібати зниклий продукт із вітрини, виправдовуючись: «Та ми їх не продаємо, а просто забули прибрати!». Але факт-то вже підтверджено.

Магазин перевірять відповідні служби, які курирують продаж продуктових товарів. А покупцям варто ще раз нагадати: не завадить зайвий раз поглянути на дату виготовлення і терміни вживання продукту. Адже хоч забули або не встигли прибрати з вітрини прострочення, хоч треба продати залежаний товар — ситуація може закінчитися плачевно саме для вас, а торгова точка відбудеться лише штрафом…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: