Вечірню школу в Сумах таки реорганізували

03.12.2019

Вечірня (змінна) школа, яка пропрацювала в Сумах понад 70 років (останнім часом — при ВТК-116), припинила своє існування. Таке рішення прийняли депутати Сумської міськради. «Вечірку» реорганізували, і тепер у нас просто будуть працювати вечірні класи при школі №3.

Це питання виносилося на сесію двічі. І, незважаючи на пояснення управління освіти про те, що з 2020 року такого типу навчального закладу, як вечірня школа, за новим законодавством більше не буде і фінансування на нього, відповідно, теж, з першого разу голосів за реорганізацію школи у депутатів не вистачило.

Цього разу начальник управління освіти Антоніна Данильченко виклала депутатам конкретні цифри: на 2020 рік на вечірню школу потрібно 1,14 млн, і якщо залишити школу в тому вигляді, в якому вона є, її доведеться повністю фінансувати за рахунок міськбюджету. Якщо ж її реорганізувати, як пропонується, то вечірні класи при 3-й школі будуть фінансуватися за рахунок освітньої субвенції з держбюджету. При цьому для школи, за словами чиновниці, нічого не зміниться: на сьогодні там 58 учнів, 6,5 ставки педагогів, так вони і залишаться, тільки будуть не окремою установою, а класами в структурі 3-ї школи.

За наполяганням мера Олександра Лисенка, депутати переголосовували це питання тричі — перші два рази не вистачало голосів.

— Потім, дорогі депутати, не питайте, де нам брати ці 1,14 млн на вечірню школу. Ви ж самі потім будете говорити, що краще ці гроші направити на інші цілі, а ми зараз змушені будемо їх закласти в бюджеті на школу, — намагався напоумити народних обранців мер.

У підсумку з третього разу рішення таки набрало мінімально необхідну кількість голосів — 22.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: