Сумська мерія судиться з Генпрокуратурою

04.12.2019

Сумська міська рада подала позов до Генеральної прокуратури України, прокуратури Сумської області та Фонду державного майна України через спірну будівлю на Кондратьєва, 79, де розташована Сумська місцева прокуратура. А саме, Сумська міська рада вважає цю будівлю комунальною власністю міста, а прокуратура намагається зареєструвати її як державну власність.

У 1998 році було прийнято рішення про реєстрацію як комунальної власності з одночасною передачею Сумській місцевій (на той час міській) прокуратурі будинок за цією адресою. Міська рада вважає, що прокуратура є лише володільцем та користувачем зазначеної будівлі, а належить вона територіальній громаді Сум. Проте, прокуратура хоче зареєструвати її як державну власність.

У серпні цього року  Фонд державного майна України отримав лист Генпрокуратури України, в якому повідомляється про перебування будівлі саме на балансі прокуратури Сумської області та проведення роботи з реєстрації права власності на будівлю за державою.

Сумська міськрада звернулася до Фонду держмайна України з проханням виключити будівлю з Єдиного реєстру об’єктів державної власності. На це отримала відповідь, що внесення змін до реєстру здійснюється за зверненням суб’єктів управління цим майном, тобто прокуратури Сумської області.

Здійснити державну реєстрацію права власності на цю будівлю міськраді теж не вдалося, оскільки Фонд держмайна не надав документ, який підтвердив би відсутність перебування будівлі у державній власності.

Тож Сумська міська рада звернулася із позовною заявою до Господарського суду Сумщини, в якій просить визнати право власності на будівлю, де знаходиться Сумська місцева прокуратура, за територіальною громадою Сум.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: