У дитячому парку «Казка» будують гірку для катання на тюбінгах

04.12.2019

У Сумах з’явиться сертифікована гірка для спуску на тюбінга.

Як розповів підприємець В’ячеслав Михайлик, який вже давно займається розвитком дитячого парку «Казка» (наприклад, він відкривав мотузковий парк), роботи по монтажу гірки почалися два тижні тому, але раніше були проектні роботи.

— Роботи проводить київська фірма, у якої є ліцензія на такого роду роботи, — розповів він. — За допомогою комп’ютерного моделювання провели прорахунок. Буде три напрямки. Два плануємо відкрити числа до 15-20 грудня, третій — із трамплінами — трохи пізніше. Це буде абсолютно безпечна гірка. Все прораховано до найдрібніших деталей. Внизу будуть гальмівні шляхи, щоб діти або дорослі не полетіли в озеро. Там буде і спеціальна огорожа, на всякий випадок. Також планується електричний підйомник для тюбінгів. Тобто людина з’їхала, інструктор підчепив тюбинг, і той поїхав нагору, а людина по сходинках своїм ходом, щоб не тягнути за собою.

Також там планується поставити будиночок з фаст-фудом, чаєм-кавою. Зараз робиться проект, який ми будемо узгоджувати з владою, щоб усім сподобався.

— А що за вартістю прокату?

— Поки прораховуємо.

— В минулому році на цій гірці було кілька випадків травмування як дітей, так і дорослих. Довелося гірку засипати піском, щоб не каталися. У цьому році вирішили зробити все цивілізовано, — розповів директор КП «Сумикоммунінвест» Олег Левченко, на балансі якого розташований дитячий парк.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: