Охирчани збираються перекривати дорогу

04.12.2019

Про це жителі Охитрки написали у відкритому листі до міського голови, в якому виступають проти знищення озера Соснове.

«Нам, мешканцям вулиці Індустріальної, стало відомо, що міський голова Алєксєєв І. Ю. виніс на сесію питання, щоб проголосували депутати за добичу піску із дна озера Соснове, яке знаходиться поруч із нашими будівлями. Ми знаємо, що колись добували пісок біля цього озера, у нас рівень води в колодязях упав наполовину, а половину озера висохло.

Ми звернулись до депутата міської ради Шнайдера Олександра Михайловича і його помічників захистити нас від екологічної катастрофи. Депутат звернувся до екологів, які дали відповідь: «Озеро Соснове — живе озеро, якщо начнуть добувати пісок в озері і біля озера, Охтирку жде екологічна катастрофа. Рівень води в колодязях і рівень ґрунтових вод різко знизиться, це приведе до обміління річки Охтирка та річки Ворскла, це приведе до руйнування рослин, вода впаде нижче коріння дерев, дерева засихають». Машини, які будуть вивозити пісок зруйнують дорогу і наші домівки, будинки присядуть, води не буде, в повітря з’явиться виброс сіроводороду.

Громада вважає, що це порушення права людини в області охорони навколишнього середовища. 13 ст. України — Земля її надра, водні та інші природні ресурси право власності українського народу. Ми вважаємо, що це злочинні дії по відношенню до навколишнього середовища міського голови Алєксєєва І.Ю., а також до громадян міста Охтирки. Ми перекриємо дорогу і виведемо своїх дітей в знак протесту», — йдеться у листі мешканців вулиць Індустріальна та Некрасова.

okhtyrka.net

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: