Сумщині дали тиждень на подання до Кабміну перспективного плану формування громад

04.12.2019

10 грудня всі облдержадміністрації мають подати до Кабміну перспективні плани формування громад. Таке доручення дав під час селекторної наради з областями Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Посадовець нагадав про моделі оптимальних мереж надання публічних сервісів та послуг, пропозиції щодо створення яких також мають бути подані до Кабміну, повідомили в Сумській облдержадміністрації.

«На наступному тижні всі матеріали від облдержадміністрацій мають бути у нас, – зазначив Олексій Гончарук. – Ми чекаємо від вас загальні плани формування областей, а також уже затверджені вами плани розвитку освітньої мережі, мережі охорони здоров’я, безпеки тощо. До початку наступного тижня ця робота має бути завершена, щоб ми розуміли, куди в першу чергу інвестуватимемо кошти в наступному році».

Нагадаємо, Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак в інтерв’ю «Радіо Свобода» зазначила: «Ми хочемо максимально продовжити термін добровільного об’єднання. Я думаю, до лютого. А далі ми вже будемо бачити: чи є необхідність через закон встановлювати, відповідно до перспективних планів, фактично конфігурації громад, які ще не об’єднались. Тобто ми заохочуємо зараз максимально продовжити процес добровільного об’єднання. А далі, щоб не чекати ще 100 років, поки люди житимуть в бідності та без амбулаторій, шкіл і так далі, а допомогти їм об’єднатися вже через законодавчий механізм. Я думаю, що ми будемо мати бачення, коли нам переходити до об’єднання через закон, приблизно в лютому».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: