Біля мерії Сум протестували власники авто

04.12.2019

Автостоянку у сквері за зупинкою імені Сергія Табали в Сумах вирішили ліквідувати. Власники автомобілів, що зберігаються на автостоянці, прийшли до мерії, вимагати не ліквідовувати стоянку, пише UA.Суми.

14 листопада працівники департаменту ресурсних платежів написали вимогу звільнити стоянку, через те, що термін договору оренди між мерією та громадським об’єднанням, яке використовує це місце, сплинув 10 років тому.

У фойє мерії з півсотні сумчан які прийшли до керівництва міста протестуючи проти ліквідації стоянки яка, за їхніми словами, існує близько 30 років. «З колишнього ДАІ нам підказали, коли машини розкрадалися у дворах, а це місто було пусте, вони запропонували його використовувати і самим охороняти свої машини», — говорить голова ГО «Самоохороняєма стоянка № 1» Володимир Книш.

«У 2009 році, коли закінчився термін десятирічної оренди землі, Сумська міськрада під видуманим приводом затверджує межі природних територій та об’єктів природо-заповідного фонду, куди включає «сквер Паризької комуни» (Сергія Табали — ред.). Сквери не можуть відноситися до таких категорій. Сумська міська рада порушила все законодавство тільки заради мети, щоб створити привід – відмовити людям у продовженні договору оренди», — говорить член ГО «Самоохороняєма стоянка № 1» Костянтин Ілляшенко.

Згідно з законом «Про природно-заповідний фонд України», на який у 2009 році у своєму рішенні посилалася Сумська міськрада, до природно-заповідного фонду належать парки, заповідники, заказники, ботанічні сади та урочища. Поняття «скверу» у Законі немає. Згідно з планом зонування міста Суми, затвердженого у березні 2013 року, ця територія позначена як зона ТР-3 – автогаражі та автостоянки.

Після перемовин із представниками громадського об’єднання перший заступник Сумського міського голови Володимир Войтенко так прокоментував ситуацію: «Вони повинні оформити свою організацію громадську і роз’яснення те, що земельні ділянки виділяються тільки під стоянки громадським організаціям кооперативам. А там уже будемо дивитись як віднесеться депутатський корпус, депутати в комісіях і винесуть на сесію. Ми будемо сприяти повністю», – каже Володимир Войтенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: