На Сумщині заради новорічної ялинки комунальники зрубали цілий сад

05.12.2019

4 грудня на центральній площі міста Білопілля встановили ялинку, яка навіть без прикрас виглядає чудово. Але перед тим, як потрапити в центр міста, хвойне дерево пройшло непростий шлях. Про це розповів Білопільський міський голова Юрій Зарко.

«Шукали ялинку для Нового року ми вже кілька місяців. Мешканці міста нам зазвичай пропонують дерева, які ростуть у них на подвір’ях, задовго до свята. Ми обговорюємо ціну і спосіб, як  її вивезти з двору чи саду. Цього року було кілька пропозицій. Ми побачили всіх  «претенденток» і одноголосно зупинились на красуні, яка росла на подвір’ї мешканки Мухівки. Жінка років десять намагалася продати цю ялинку. І от дійшла черга.

Красиві дерева, як і жінки, як правило, вибагливі. Так і наша красуня змусила нас, а це чимала бригада комунальників і кілька одиниць техніки, попрацювати, щоб її спиляти і доставити в центр міста.

Справа в тому, що ялина росла в садку і доступу до неї фактично не було. Нам довелося спочатку прорубати доступ до неї крізь чагарники та зарості, бо на подвір»ї вже давно ніхто не жив, і лише тоді загнати туди екскаватор, кран і трактор. Операція по «добуванню ялинки» пройшла успішно, і вже через кілька годин ми встановили ялинку в центрі», — повідомив мер.

bilopillia.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: