На Білопільській АЗС переплутали цистерни: автівки замість бензину заправили дизпаливом

05.12.2019

Такий, м’яко кажучи, казус трапився вранці, 4 грудня на Білопільській АЗС, що на виїзді з міста. На автозаправній станції хтось переплутав цистерни, і замість 92 бензину, її наповнили дизельним паливом. І навпаки – у цистерну, де мала бути «соляра», налили бензин.

Ластівка перша – претензій не маю

«Перша ластівка» прилетіла ще вранці, коли до Білопільського відділення поліції зателефонував чоловік і поскаржився на заправника, бо той замість дизельного пального залив у бак його автівки десять літрів бензину.

Здавалося б, ну, помилилася людина, з ким не буває? Яка вже там відбувалася розмова між заправником і водієм – залишається лише здогадуватися, але по приїзді опергрупи заявник від своїх претензій відмовився і був такий…

Ластівка друга – кому потрібен той чек?

І все б нічого. Та вже за кілька годин стало відомо про такий самий випадок. Цього разу постраждало особисте авто водія журналістів Білопілля Сіті. Через недбалу помилку працівників АЗС автівка просто стала посеред дороги.

Врешті вирішили з цього приводу поспілкуватися з керівництвом Білопільського відділення поліції і запитати, чи надходили упродовж дня скарги від водіїв, яким у бак залили «не те» пальне.

Натомість начальник Білопільського ВП Ігор Кісільов повідомив, що єдина заява була вранці, від якої у подальшому водій відмовився. Більше скарг стосовно цієї ситуації не надходило. Резонансу події немає.

Звісно, наш водій міг би написати заяву до поліції, аби вимагати від винуватців поломки авто матеріальну компенсацію за ремонт, але, як то кажуть, знав би, де впадеш… Заправивши автівку, він, за звичкою, просто не взяв чек. На цьому місці усі читачі разом мали б подумати: а чи часто ми, скуповуючись у магазинах, аптеках чи на тих же автозаправках приділяємо увагу тому «непотрібному» папірцеві? Якщо і беремо, то тут же кидаємо його у найближчий сміттєвий бак. Не надав йому значення і наш постраждалий.

Ластівка третя – всі на СТО

«Знайомі казали, що на СТО ще три автівки потягли» — під кнець робочого дня зайшовши до редакції, сказав наш працівник, — теж сьогодні на виїзді заправлялися…»

Чомусь у цю мить згадалися слова начальника Білопільського відділення поліції про відсутність резонансу, і стало цікаво, чому все ж ніхто не звернувся з цього приводу до правоохоронних органів? Адже ремонт автівки, яку «напоїли» не тим пальним, коштує ой-ой як недешево. Вартість його залежить від багатьох факторів: ступеню пошкодження авто, його марки і вправності механіка тощо, але те, що з гаманця доведеться викласти не одну сотню гривень – це факт. А то й не одну тисячу, якщо буде треба міняти паливну систему.

Хто в цьому винен – сподіваємося, розберуться відповідальні органи, а от що робити водіям, яким того дня «пощастило» заправлятися на АЗС – невідомо.

Увечері новина все ж таки набрала обертів, і завдяки опублікованому посту на сторінці ФБ одного з жителів Білопілля вдалося хоч трохи підрахувати кількість постраждалих. Тож, судячи з коментарів і розмов (знову ж таки, неофіційних) постраждалих власників авто – близько десяти.

Хто відповідатиме за таке недбальство – залишається питанням. Чи звертатимуться постраждалі водії до поліції – теж, звичайно, їхня особиста справа. Єдине, що можемо порадити – наступного разу візьміть собі за правило, завжди, хоч би де скуповувалися, хоч би де заправляли своє авто, брати з собою касовий чек, аби в разі чого за свої помилки відповідали винні.

bilopillia.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: