Фасади на Сумщині утеплюють за новими правилами

05.12.2019

Минулої зими в Україні внесли зміни до державних будівельних норм із теплоізоляції фасадів. У першу чергу вони передбачають впровадження європейських вимог у процес енергомодернізації.

Так, згідно з новими нормами в утепленні фасадів повинні застосовуватися збірні системи з оздобленням, які забезпечать ізоляцію повітряного шуму і допоможуть запобігти потраплянню вологи в теплоізоляційний шар. Крім того, конструкції з фасадною теплоізоляцією мають відповідати вимогам пожежної безпеки об’єктів будівництва (ДБН В.1.1-7), вимогам енергоефективності (ДБН В.2.6-31) тощо.

На Сумщині фахівці будівельної галузі вже мають можливість проводити утеплення фасадів за новими нормами, бо саме в нашій області, на заводі Latymer у Шостці, виготовляють армовану склосітку, яка повністю відповідає Державним будівельним нормам для систем утеплення фасадів. «Ми використовуємо склосітку «Latymer» щільністю 165 і 160 грам на метр квадратний. Для українського ринку важливо, що сітка з цією щільністю відповідає нормам ДБН для систем утеплення фасаду», — говорить прораб будівельної компанії «Сумбуд» Сергій Ткаченко.

У виробництві сітки Latymer використовуються склонитки найвищої міцності E-glass, спеціальне подвійне перевивальне плетіння та німецька технологія просочення «Halten Stark».

Нагадаємо, що цього року армована склосітка для систем утеплення фасадів Latymer отримала сертифікати відповідності в Брюсселі. Це означає, що товар відповідає вимогам Європейського Союзу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: