Через суцільну темряву та хащі: як сумські школярі повертаються з уроків?

05.12.2019

Через суцільну темряву та хащі — так учні школи №29, що на Заливній, повертаються додому після уроків.

Батьки стурбовані: заняття у деяких класах 29-ї школи тривають до сьомої години вечора, а після їх завершення у школярів починається квест – як дістатися додому через калюжі та темряву. Через це багато кого зі школи забирають самі батьки. «Забирають, а які діти й самі йдуть. Освітлення немає отуди вниз до річки, діти йдуть, а там темрява. Тут хоч трохи є на праву сторону, а на ліву сторону взагалі немає освітлення. Це небезпечно, тому що кущі он всюди, і п’янички ходять», – розповідає Надія Ткаченко, сумчанка.

Уже за декілька метрів від школи – суцільна темрява, в якій ледве можна розгледіти калюжі, людей, які йдуть поряд, та бродячих тварин.

Уздовж дороги по вулиці Заливній – лише поодинокі електроопори, та й вони без ліхтарів. Освітлення з’являється аж поблизу будинку №11 – це за півкілометра від школи.

У «Міськсвітлі» повідомляють, що до робіт стануть лише після того, якщо отримають доручення департаменту інфраструктури. «Департамент ставить план робіт, якщо такий є по капітальним роботам і виконуються роботи. Минулого року цього взагалі не було, в цьому році також не буде, мені здається. Заявку ніхто не давав, не звертався», – розповів Едуард Велитченко, директор КП «Міськсвітло».

Проте поки що заявок до підприємства не надходило, відтак діти й батьки і далі ходять темною вулицею.

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: