Медуниця зможе спростувати своє «марнотратство»?

06.12.2019

Надати документальні підтвердження оплат авіаперельотів, проживання, транспортних та інших витрат під час подорожі до Латинської Америки та опублікувати їх, — з такою пропозицією звертаються сумські журналісти до колишнього народного депутата Медуниці.

Як відомо, згідно з актуальними цінами на авіаквитки, проживання в готелях Аргентини та Чілі тощо, лише перші два тижні «латиноамериканського вояжу» могли коштувати Медуниці до 180 000 гривень. А це, виходячи з офіційної декларації про доходи – майже половина усіх його річних статків. Сам колишній високопосадовець, і досі перебуваючи за кордоном, заявляє, що його витрати є значно скромнішими.

На своїй сторінці у Фейсбуці Медуниця скаржиться, що інформацію про ймовірні фінансові подробиці його виїзду за межі України журналісти подали без його коментарів. Відтак, ми пропонуємо колишньому народному депутату єдиний чесний вихід із ситуації: надати журналістам для оприлюднення копії авіаквитків, квитанції оплати за проживання, транспорт, харчування, виписки кредитних карт з транзакціями, пов’язаними з його виїздом і перебуванням у Латинській Америці.

Водночас, якщо пан Медуниця стверджуватиме, що його перебування за кордоном оплачують треті особи, ми пропонуємо назвати цих «донорів» і вказати походження витрачених коштів, — щоб об’єктивно оцінити наявність ознак корупції і фінансових оборудок, пов’язаних з його діяльністю.

Нагадаємо, під час парламентських виборів 2019 року журналісти встановили, що 400 000 гривень для свого виборчого фонду Медуниця отримав від … власного ж помічника.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: