Чи будуть у Сумах використовувати світловідбиваючу фарбу для дорожньої розмітки?

06.12.2019

Почати використовувати світловідбиваючу фарбу для дорожньої розмітки в Сумах просить автор електронної петиції Сергій Литовка.

«Пропоную запровадати використовувати світловідбиваючу фарбу для дорожньої розмітки. Сумські дороги досі є недостатньо безпечними: мала кількість підсвічених пішохідних переходів, водії не дотримуються швидкісного режиму, а правоохоронна система не контролює порушників.

ТОП-новини на новинних порталах Сум — лишаються усілякі погрубавання, вбиства та ДТП. Щоб покращити ситуацію, як мінімум із ДТП, можна зосередитися на дорожній розмітці.

1. Яскрава дорожня розмітка покращить видимість.

2. Водіям буде легше контролювати ситуцію навколо.

3. Видимість пішоходних переходів, перехресть значно підвищиться.

У Харкові така фарба вже використовується для розмітки доріг. З нею значно зручніше їхати, адже вона відблискує та показує напрямок руху, перешкоди заздалегідь.

Приклад у Сумах:

1. Кільцева дорога біля аеропорту фактично нічим, крім одного знаку, не виділяється. Знак не є яскравим — брудний, стоїть дуже близько, а водії, які розганяються на цій ділянці, з легкістю можут потрапити в ДТП.

2. Інший приклад — будь-який пішохідний перехід, на якому відсутнє додаткове освітлення, є потенційним місцем для ДТП.

На фото приклад того, наскільки яскрава фарби, коли її підсвічує джерело світла», — йдеться в петиції.

Дата початку збору підписів: 6 грудня 2019 р. До кінця збору підписів залишилось: 45 днів. Станом на 6 грудня петицію підписали 2 особи з 250 необхідних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: