У Глухівській РДА починається скорочення працівників

09.12.2019

Глухівська РДА отримала план скорочення працівників та структурних підрозділів більше ніж на 30%. Як повідомили в загальному відділі, у райдержадміністрації вивільненню підлягають 33 штатні одиниці.

Сьогодні там працює 101 людина, за новим планом має залишитись 68, з них 14 працівників апарату та 54 – структурних підрозділів. Зокрема, ліквідовується відділ агропромислового розвитку, під скорочення потрапляють кілька працівників управління соцзахисту, відділ економічного розвитку та торгівлі й ін.

– Зараз ми робимо все можливе, щоб люди не залишились сам на сам з проблемою, розмовляємо з громадами, шукаємо варіанти в різних службах, комунальних організаціях, державних установах. Скорочуються кваліфіковані працівники, гарні спеціалісти, професіонали високого рангу, які мають величезний досвід роботи, тож думаємо, що без роботи вони не залишаться, – коментує т.в.о. голови Глухівської РДА Володимир Картавий.

28 листопада працівників повідомили про скорочення, вони можуть працювати до 31 січня 2020 року. У понеділок у РДА був запрошений керівник місцевого центру зайнятості, який надав консультації.

Нагадаємо, у листопаді Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про скорочення штату районних державних адміністрацій в країні на 18,5 тисяч позицій. Своє рішення в уряді мотивували бажанням підвищити ефективність роботи державних органів. Крім цього, у службовій записці, яка надійшла у Глухівську РДА, зазначено, що рішення уряду зумовлене звуженням обсягів повноважень районних державних адміністрацій у зв’язку з активним процесом утворення об’єднаних територіальних громад.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: