Мер Ромнів отримав відкритого листа з попередженням

09.12.2019

На сторінці Пустовійтівської сільської ради у фейсбук з’явився текст відкритого листа Виконавчого комітету та депутатів Пустовійтівської сільської ради до Голови Роменської міської ради Сергія Салатуна:

«Пустовійтівська сільська рада протягом чотирьох років займається питанням децентралізації та створенням Пустовійтівської об’єднаної територіальної громади з центром в селі Пустовійтівка, та дружньо співпрацює з межуючими сільськими радами, та громадою міста Ромни.У 2017 році керівництвом міста Ромни було підняте питання щодо узгодження меж між містом Ромни та Пустовійтівською сільською радою у зв’язку з тим, що ми прийняли рішення утворити Пустовійтівську ОТГ. Дане питання було розглянуто на виїздній нараді за участю на той час першого заступника голови Сумської обласної державної адміністрації О.Марченка, начальника департамента економічного розвитку та торгівлі обласної державної адміністрації О.Сітака та заступника голови Сумської обласної ради Т.Головко. Так як це було єдиною умовою, що можливо заважала нам утворити Пустовійтівську ОТГ, депутатським складом Пустовійтівської сільської ради 17.05.2018 року було прийнято рішення, щодо погодження та включення в межі міста Ромни території колишнього АТП – 15948 та Роменського держлісгоспу. Це рішення для нас виявилося непростим, так як ми віддавали Роменській міській раді додаткові можливості наповнення бюджету. Дане рішення було спрямоване до Роменської міської ради, але по даний час Вами особисто не вчинено жодних дій з даного питання. У зв’язку з Вашою бездіяльністю та халатністю у впровадженні реформи децентралізації в життя, гальмується розвиток сусідніх сільських територій.

Також відкритим залишається питання діяльності міського сміттєзвалища , яке розташоване на землях Пустовійтівської сільської ради та є давно закритим (за кримінальним провадженням), але незважаючи на це з кожним днем все більше розростається. На ньому не проводиться рекультивація, яку Ви особисто з року в рік обіцяєте проводити та на яку виділялися кошти. Внаслідок Вашої бездіяльності жителі сіл Герасимівка та Пустовійтівка п’ють забруднену воду та дихають влітку задушливим сморідом. Ви, як очільник міста, не зробили нічого задля узаконення та створення нового сучасного полігону ТПВ. Вам абсолютно все рівно, що буде з сільським населенням.

Великим здивуванням для нас було винесене Вами питання на сесію міської ради щодо звернення до Кабінету Міністрів України, щодо недопущення створення Пустовійтівської ОТГ, незважаючи на те, що Сумська обласна державна адміністрація спільно з народними депутатами від області прийняла рішення щодо включення в перспективний план нашу Пустовійтівську ОТГ, як спроможну громаду за показниками спроможності навіть кращу за майбутню Роменську ОТГ.

В результаті Ваших дій та дій районного керівництва сільське населення Роменщини втратило можливість розвиватися так, як була б можливість при створеній ОТГ: з державного бюджету кошти виділялися би на соціально значимі об’єкти, на придбання автобусів та автомобілів, будівництво амбулаторій,закупівлю обладнання, тощо.

Виконавчий комітет та депутатський склад Пустовійтівської сільської ради звертається до Вас, Сергію Андрійовичу, з проханням зайнятися нарешті розвитком міста Ромни, почати працювати над проблемами містян та не заважати працювати нам щодо створення Пустовійтівської ОТГ, адже й так багато часу через Ваші політичні інтриги було загублено».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: