Лідер сумського «УКРОПу»став помічником волинського нардепа

10.12.2019

Керівник Сумської міської організації УКРОПу Олег Шестак, якого обвинувачують у хабарництві, став помічником волинського нардепа від «Слуги народу» Вячеслава Рубльова.

На сайті Верховної Ради зазначено, що народний депутат Вячеслав Рубльов має шістьох оплачуваних помічників та 11 – на громадських засадах.

Як повідомляв Рух ЧЕСНО, у перші дні роботи парламенту в Рубльова було троє помічників-консультантів: довірена особа Віталія Купрія на президентських виборах, «укропівець» і директор школи.

м’я сумського «укропівця» Олега Шестака з’явилось у переліку помічників Рубльова пізніше. Шестак був помічником на громадських засадах в екс-нардепів Віталія Купрія (8-ме скликання) та Святослава Олійника (6-те скликання).

Як ідеться на сайті УКРОПу, у лютому 2019 року він очолив міську організацію партії.

2011 року його виключили з ВО «Батьківщина». 2012-го він балотувався до парламенту від політсили Наталії Королевської. На його сторінці у Facebook є фотографії, де 2014 року він перебуває на з’їзді партії Королевської, перейменованої в «Україну майбутнього».

Зараз Олега Шестака судять за хабарництво в Білопільському районному суді Сумської області. Як свідчать матеріали справи, він 2012 року, будучи директором СТБ «Сумиагропромбіржа», вимагав хабаря в чоловіка, який хотів узяти в оренду землю під ставком на Білопільщині, щоб його зарибнити. Як ідеться в обвинувальному акті, Шестак поставив підприємцеві вимогу: якщо той дасть йому 10 тисяч доларів, то він посприяє його перемозі на аукціоні з оренди землі під ставком.

2015 року Білопільський райсуд виправдав Шестака, а згодом, 2016-го, Апеляційний суд Сумської області залишив це рішення без змін.

За два роки постановою Верховного Суду було скасовано виправдувальний присуд щодо Олега Шестака та призначено новий розгляд справи в суді першої інстанції – Білопільському районному суді.

В іншій справі, яка стосувалася побиття ним співробітника СБУ, у серпні 2019 року Шестака виправдали. У коментарі журналістам депутат заявив, що справу було сфальсифіковано.

Журналісти Руху ЧЕСНО звернулися по коментарі до помічника нардепа та самого депутата ВРУ, однак відповідей не отримали. У Сумській організації УКРОПу вимагали надіслати фото журналістського посвідчення, аби переконатися, що запит саме від Руху ЧЕСНО. Після того, як у партії ознайомилися з посвідченням журналістки, контактні дані Шестака не надали, а сказали, що він сам зателефонує.

Чесно

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: