На Конотопщині — друга за розміром популяція зубра в Україні

10.12.2019

Сумська область – одна із шести областей України, на території якої мешкає зникаючий вид диких парнокопитних тварин – зубр європейський.

Конотопська популяція зубрів, яка мешкає на території Державного підприємства «Конотопське лісове господарство», за останнім обліком налічує 52 особини (у 2018 році – 49). Це друга за розміром популяція зубра в Україні.

З метою впровадження природоохоронних заходів щодо збереження та подальшого розмноження поголів’я виникає необхідність збільшення якісної підгодівлі зубрів не тільки у зимовий період, а й протягом усього року. Це дозволило концентрувати основне поголів’я всередині території лісового господарства, позбавить їх необхідності виходити на польові масиви та наражатися на небезпеку браконьєрства. Обсяги кормів для підгодівлі популяції зубра розробляються Державним підприємством «Харківська державна лісовпорядна експедиція».

За період з 2016 по 2019 роки було зафіксовано природну загибель 3 особин зубра. Фактів загибелі тварин внаслідок браконьєрства не зафіксовано.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: