«Крокуємо впевнено шляхом втрат»: Фото з колишньої сільради, яка припинила існування на Сумщині

11.12.2019

Завершується серія репортажів проекту «Без людей» Едуарда Баранова, який фотографує покинуті населені пункти Сумщини. Остання підбірка — з колишньої Дорошівської сільської ради, яка припинила існування як територіальна одиниця.

«Хочу попередити критиків, щоб не кидали в мене каміння, що Дорошівка є жилим селом, і т.д. і т.п… Я не соціолог, але з деяких відомостей мені відомо, що в Дорошівці кілька років не народжувалися діти. Школу та клуб тут давно зачинено. Стан цих будівель на 2016 рік можете побачити на моїх фотографіях. До речі, від клубу на сьогоднішній момент не залишилося нічого. Отже панове, можу з впевненістю констатувати явище під назвою «демографічна яма». Хоча це є вироком для всього Ямпільського району.

Р.S. Фото Дорошівки датоване червнем 2016 року. До Васильця я нарешті дістався лише цієї осені. Від тих будинків, які я памятаю, вже не залишилось нічого, крім купки цегли в бур’яні. Ми й далі з вами, шановне панство, крокуємо впевнено шляхом втрат. Йдемо та не усвідомлюємо, що це самогубство», — пише Едуард Баранов.

yampil.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: