В управлінні освіти прокоментували «грошовий» конфлікт у сумському дитсадку

11.12.2019

Начальниця управління освіти та науки Сумської міськради Антоніна Данильченко відкоментувала конфлікт між батьками дитсадочка «Ясочка» та керівництвом закладу. Перші поскаржились на здирництво, друге — все звинувачення відкидає.

За її словами, в управлінні розглянули скаргу батьків садочка на примусовий збір коштів і вважають, що причина конфлікту в тому, що батьки не дійшли згоди, чи купувати деякі речі для групи. До того ж у садочку порушили наказ про заборону збирати з батьків кошти на господарчі потреби, який був виданий управлінням освіти у січні 18 року.

«Щоб не було таких неприємних інцидентів, ніхто не має права нікого змушувати до таких вчинків. Хоче хтось із батьків – законодавство не забороняє, щоб хтось із батьків благодійну допомогу надавав, але для цього є порядок, і є законодавство, як правильно це вирішувати. А примушувати когось іншого це робити – це вже порушення законодавства. Тому присутній факт порушення законодавства в дошкільному закладі №2. Кошти готівкою не мають бути присутніми у закладах освіти. Заклад на те фінансування, яке виділено, має можливість добре функціонувати, у звичайному режимі. Але якщо комусь щось забажалося, і батьки хотіли б надати благодійну допомогу, то той, хто хоче, проводить через казначейство й отримує ці кошти. Готівкою – в жодному разі», — сказала начальниця управління освіти та науки Сумської міськради Антоніна Данильченко.

За інформацією Антоніни Данильченко, садочок «Ясочка» отримав у 2019 році понад 7 млн грн, з них 5,5 млн грн — на зарплату. На придбання необхідних речей виділили йому 180 тис. грн, решта — на харчування для дітей та на оплату різних послуг. Також «Ясочка», як і всі інші садочки, додатково отримав 100 тис. грн від депутатів міськради.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: