У Шосткинському медучилищі евакуювали всіх учнів і працівників

12.12.2019

У зв’язку з недавніми трагічними подіями в Одеському коледжі, коли під час пожежі загинули люди, Шосткинське медичне училище Сумської облради ініціювало проведення позапланових навчань із правилами поведінки на випадок надзвичайної ситуації, пожежі.

Вчора, 11 грудня, навчальний заклад відвідали і організували навчання фахівці 2-го Державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС в Сумській області. Зокрема, була проведена евакуація учнів та педагогічного складу училища. Співробітники пожежної охорони оцінили, наскільки правильними були евакуація, хід дій учнів, педагогічного складу і адміністрації. Контролювали швидкість заходів з евакуації, злагодженість дій кожного працівника.

Після практичної підготовки фахівці служби охорони вказали викладачам і керівництву на недоліки, розповіли, на що потрібно звернути увагу. Також довели до відома характеристику вогнестійкості будівлі медучилища (за який час пошириться пожежа в конкретному будинку після пожежі), застосування вогнегасників, якими оснащено навчальний заклад, алгоритм дій у тій чи іншій ситуації.

Евакуація з будівлі учнів і педагогів медучилища зайняла всього 2 хвилини. Як відзначили рятувальники, це непогано. Але, слід враховувати, що евакуйовані заздалегідь знали про проведення навчань. У житті ж, у випадку раптового виникнення надзвичайних ситуацій, з огляду на паніку, задимленість і т. п., час евакуації та реагування зазвичай потроюється.

Навчання з евакуації з медучилища були проведені позапланово. За планом усі навчальні установи Шостки і району проводять подібні навчання кожне півріччя.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: