Сумським посадовцям виписали догани за зрубані дерева

13.12.2019

На нараді в Сумській мерії мер Олександр Лисенко був не в найкращому настрої через неконтрольовану в обласному центрі ситуацію з вирубкою дерев.

На цей раз мова йшла про зрубані підприємцем три липи біля житлового будинку №134 у військовому містечку.

— Ми вже говорили про це. Профільний заступник Олександр Журба пояснював, щоб без його відома ніякі дерева в Сумах не видаляли. Я теж говорив, що без мого погодження цього робити не можна, — заявив мер. — Але ось я отримав лист від департаменту інфраструктури: «З метою впорядкування прилеглої до комерційного закладу території, згідно з розробленою проектною документацією та даними департаментом інфраструктури дозвільним документам ФОП видалив три липи біля житлового будинку №134 у військовому містечку. Одна липа була в аварійному стані, два інших дерева — у задовільному і незадовільному стані. Відновну вартість за видалення цих дерев ФОП заплатив».

Ці пояснення департаменту мер розірвав на дрібні шматочки. «Нормальні дерева рубати в нашому місті не можна! Я ще раз всім повідомляю про це. А мені на стіл — пояснення: хто розробив таку проектну документацію, хто її погодив і хто дав дозвіл. І всім — по догані, — відрізав градоначальник. — Видалення кожного дерева я повинен розглядати і підписувати особисто! Я вважаю, що люди, які дозволяють рубати дерева, — це вороги нашого міста. Що — для вас підприємець важливіше нашого міста? Тому перше — ви особисто (в.о. директора департаменту інфраструктури Віктор Павленко) їдете і садите 4-метрові дерева. І де ви їх візьмете, мені все одно. Друге — мені пояснення від початку і до кінця (звернення ФОП, хто дав дозвіл на таку документацію, на стоянку, з усіма підписами). Чий підпис, ще раз повторюю — тому догана, незалежно від рангу і посади».

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: