У Кролевецькій РДА — масове скорочення працівників

13.12.2019

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2019 р. № 926 та відповідного розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 20.11.2019 № 607-ОД, у Кролевецькій районній державній адміністрації внесено зміни до структури та штатного розпису апарату Кролевецької РДА.

Як повідомив голова Кролевецької районної державної адміністрації Олег Кучерявий, фактично буде скорочено 35 штатних одиниць, у тому числі в управлінні соціального захисту населення РДА. Залишаться в апараті та структурних підрозділах 66 працюючих.

“Це відбувається у зв’язку з тим, що Президент України, Кабінет Міністрів України та Верховна Рада бачать 2020 рік завершальним у частині реформування адміністративно-територіального устрою нашої держави. Щоб не було дублювання функцій між ОТГ та РДА і було прийнято таке рішення. Я вже неодноразово зауважував, зокрема на сесії Кролевецької міської ради, що вже сьогодні потрібно приймати рішення про те, щоб забезпечити виконання функцій, що втрачає райдержадміністрація, в об’єднаній територіальній громаді”, – підкреслив Олег Кучерявий.

Зокрема, вищезазначене стосується таких важливих секторів, як агропромисловий та економічний розвиток, адже з 2 березня в районній державній адміністрації повністю ліквідовуються відділи агропромислового розвитку та економічного розвитку і торгівлі Кролевецької районної державної адміністраці.

“На сьогодні ми маємо певний потенціал трудових ресурсів, що вивільняється, у зв’язку зі скороченням штату райдержадміністрації і, бажано, щоб ці ресурси були використані в структурі об’єднаної територіальної громади, адже це висококваліфіковані фахівці з достатнім досвідом роботи. Дуже б хотілося, щоб вивільнені люди були максимально працевлаштовані в ОТГ”, – наголосив очільник райдержадміністрації.

05453.com.ua

Читайте також: У Шосткинській РДА скоротять 30% держслужбовців

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: