Держава виділила субвенцію на зарплати сумським бюджетникам

13.12.2019

На черговому засіданні постійної комісії облради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку народні обранці заслухали інформацію директора департаменту фінансів ОДА Олени Батраченко з розподілу державної субвенції.

Так, стабілізаційна дотація з держбюджету в сумі понад 8 млн грн буде спрямована на зарплати працівників бюджетної сфери, зокрема закладів культури, дитсадків, соцзахисту.

Найгірша ситуація з невиплатою зарплати склалася в Путивльському і С.-Будському районах, де, за всіма розрахунками, реальних коштів немає. Тому дана грошова допомога дозволить забезпечити людей фінансами. Медсубвенція з державної скарбниці на суму понад 30 млн грн також дозволить забезпечити зарплатою медиків до кінця поточного року. Обговорення даного питання було бурхливим і емоційним. Після чого депутати Тетяна Головко та Олександр Стрельченко, а їх підтримала і представник медиків Надія Лисенко, запропонували внести коригування в розподіл коштів медсубвенціі з держбюджету. Зокрема, для лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу виділити для Сум 660 тис. грн, для Глухова — 315 тис. грн, Охтирки — 560 тис., Ромен — 460 тис., Шостки — 245 тис., Конотопа — 200 тис. грн.

Депутати погодили розподіл залишків коштів на виконання депутатських повноважень. Підтримані зміни до бюджету 2019 року. Зокрема, відбудеться перерозподіл коштів між місцевими бюджетами на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла і приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних і т. ін.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: