На підвищення зарплат тренерам сумських ДЮСШ немає грошей

13.12.2019

Український борець і народний депутат України Жан Беленюк розповів на брифінгу у Верховній Раді про пропущені ініціативи спортивного та бюджетного комітетів при формуванні бюджету на наступний рік, пише sportclub.sumy.ua.

«Пропозиції нашого комітету, які були затверджені бюджетним комітетом, були відкладені та не враховані урядом. А саме: підвищення зарплат тренерам ДЮСШ, для чого потрібно 677 млн грн. Проект є, але для його реалізації потрібні фінанси, щоб це було не тільки на папері. Фінансування та створення нових палаців спорту, а також ремонт існуючих. Бюджетний комітет підтримав виділення 150 млн грн, але в проекті бюджету цих грошей немає. Також не було підтримано виділення коштів на будівництво і реконструкцію спортивних басейнів. У бюджеті взагалі не враховано фінансування спортивної медицини та мережі спортивних диспансерів. Це означає, що в наступному олімпійському році у наших спортсменів не буде належних умов для підготовки до змагань», — заявив він.

Нагадаємо, у Сумах ще в минулому році була петиція про підвищення зарплат тренерам ДЮСШ, яка зібрала необхідну кількість підписів. Відповідь на неї дали аж за 8 місяців. Було навіть рішення міськради, проте ніхто його виконувати не став, тому що гроші в бюджеті різко скінчилися. До речі, зарплати міських чиновників у 2018 році в порівнянні з 2017 роком зросли в середньому в півтора рази.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: