Олександр Стрельченко: Ми продовжимо роботу над вирішенням питань соціального захисту чорнобильців

14.12.2019

«Вже третина століття минула від тієї страшної катастрофи, що змусила здригнутися всю Європу. І всі ми знаємо, що якби не мужність та самовідданість ліквідаторів аварії, наслідки Чорнобильської катастрофи були б значно страшнішими». На цьому акцентував увагу депутат обласної ради, голова обласної організації ПП Опозиційна платформа – За життя Олександр Стрельченко під час мітингу на честь Дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Захід пройшов сьогодні, 14 грудня, біля пам’ятного знаку у сквері Чорнобильців. Тут зібралися представники влади та громадськості, ліквідатори аварії та їхні родини. Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи.

«Розуміючи і психологічний стан ліквідаторів, і стан їх здоров’я, Сумська обласна рада, і, зокрема, наша депутатська група Опозиційна платформа – За життя, бере участь у вирішенні питань соціального захисту громадян, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС. Тільки за два останні роки ми виділили 3 млн грн на потреби диспансеру радіаційного захисту населення. У наступному році ми продовжимо роботу над вирішенням питань соціального захисту чорнобильців», — сказав Олександр Стрельченко.

До слова, обласні опозиціонери постійно опікуються чорнобильцями. Вони писали листи до вищого керівництва держави щодо повернення незаконно відібраних пільг ліквідаторам, опікуються диспансером радіаційного захисту населення. Завдячуючи ініціативам депутатів від Опозиційної платформи – За життя, у закладі, де обслуговується 10 тисяч чорнобильців на рік, замінені вікна, покращено харчування, оновлено медобладнання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: