За неохайні фасади в центрі Сум почнуть штрафувати

16.12.2019

Сьогодні в Сумській мерії в черговий раз «ялозили» фасади на Соборній і Воскресенській, а також те, як же змусити власників будівель утримувати їх в належному вигляді.

Мер Сум Олександр Лисенко нагадав, що незважаючи на те, що будівлі приватизовані, якщо це будівлі, що висвітлюють культурну та історичну цінність, у договорах купівлі-продажу має бути зазначено, що це пам’ятники, і все, що необхідно з ними робити.

Однак директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій Клименко заперечив: «Ми проводили загальні збори з представниками управління культури ОДА, консультувалися. Справа в тому, що такий пункт у договорі є, але ні обласне управління, ні управління архітектури Сум, на жаль, закон не наділив повноваженнями і впливом…».

— Значить, давайте приймати місцеві правила — правила утримання фасадів будинків в нормальному стані. Потрібен документ, який би змусив відповідати за своє майно і його стан, — запропонував міський голова.

Зі свого боку начальник правового управління міськради Олег Чайченко заявив, що місто як раз працює над створенням сектора, у якого будуть повноваження штрафувати в даному випадку, і штрафи будуть у районі 1700 грн. Усі нюанси планують врегулювати до весни наступного року.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: