У сумській школі відсутня протипожежна сигналізація

16.12.2019

Про це йдеться в електронній петиції Анни журбенко «Встановлення протипожежної сигналізації в Сумській ЗОШ І-ІІІ ступенів №12 ім. Б. Берестовського та гімназії №1».

«Діти — це наше майбутнє і в першу чергу петиція спрямована на те, щоб ми, дорослі, створили дітям безпечні умови в період перебування у школі. Ми, батьки, вранці відправляючи дітей на навчання, маємо бути впевнені, що віддаємо своїх дітей в безпечне освітнє середовище. Нещодавно в Одесі сталась величезна трагедія, в якій загинули люди. Згадаємо 2017 рік, дитячій табір «Вікторія», також згоріли діти. Згадаємо пожежу в 15 школі.

Пожежна безпека школярів не менш важлива, аніж питання харчування, санітарних та інших умов навчання. Приводів для появи вогню може бути багато. Так склалося, що комунальна установа Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 ім. Б. Берестовського та гімназія №1 мають одну спільну будівлю. Це одна комплексна будівля з загальною площею 5825,6 кв. м та загальною кількістю вогнегасників 37 шт. Два комунальних освітніх заклади в одній будівлі, які фінансуються з одного міського бюджету, в яких одне Управління освіти і науки СМР жодного разу за період 2017-2019 років не отримували фінансування на встановлення протипожежної сигналізації.

Як вам відомо, діти перших класів установи Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 ім. Б. Берестовського зосереджені на 3 поверсі, що не передбачено жодним нормативно-правовим документом. Першачки — це дітки 6-7 років, у разі НС вони стануть заручниками, адже запасних виходів — зовнішніх бокових сходів у даній будівлі немає, автоматична протипожежна сигналізація ВІДСУТНЯ! Дітки будуть заблоковані. І всього 18 шт. вогнегасників (19 шт. вогнегасників має гімназія №1).

З МЕТОЮ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ учасників освітнього процесу та безпосередньо учнів перших класів, які перебувають на третьому поверсі, просимо забезпечити будівлю, в якій розміщено комунальні освітні заклади Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів No12 ім. Б. Берестовського та гімназія N 1, автоматичною протипожежною сигналізацією (розробити проектно-кошторисну документацію та укласти договір на її обслуговування). Це не той випадок, де можна зекономити, бо життя — безцінне», — пише сумчанка.

Дата початку збору підписів: 16 грудня 2019 р. До кінця збору підписів залишилось: 45 днів. Станом на 16 грудня петицію підписали 3 особи з 250 необхідних.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: