У ЦНАПІ розлучатимуть сумчан

17.12.2019

З 1 січня 2020 року Центр надання адмінпослуг (ЦНАП) Сумської міськради буде, крім іншого, надавати послуги з реєстрації актів цивільного стану. Про це повідомив в.о. начальника ЦНАП Володимир Колодка на апаратній нараді в мерії 16 грудня.

Йдеться, зокрема, про реєстрацію народження (якщо батьки подадуть відповідну заяву не пізніше, ніж протягом місяця після народження дитини); реєстрації смерті; зміні прізвища; реєстрації розлучень (за спільною заявою подружжя, якщо у них немає дітей).

4 грудня головне територіальне управління юстиції в Сумській області вже передало ЦНАП інформаційні та технологічні картки для надання цих послуг.

Крім того, з нового року ЦНАП надаватиме також послуги з реєстрації транспортних засобів та видачі водійських посвідчень. Передача цих повноважень від сервісних центрів МВС центрам адмінпослуг була передбачена розпорядженням Кабміну ще від 11 жовтня 2017 року. Але на сьогодні в Україні повноцінний прийом громадян з цих питань веде поки тільки ЦНАП Києва (з листопада 2018 го), а у Вінниці і Львові прийом ведуть представники сервісних центрів Нацполіціі. Таким чином, сумський ЦНАП буде другим в Україні після київського, де будуть надаватися послуги з реєстрації транспортних засобів та видачі водійських посвідчень безпосередньо співробітниками центру. Це стало можливим завдяки тому, що в цьому році міськрада виділила ЦНАП кошти з міськбюджету на закупівлю спеціального устаткування — програмно-апаратного комплексу «Топпан» (принтер з безконтактним енкодером, дзеркальна фотокамера, штатив, планшет для підпису, програмне забезпечення). 12 співробітників ЦНАП вже отримали коди доступу (логіни та паролі) для роботи в цьому програмному комплексі і після навчання (його планується пройти до кінця поточного року) будуть готові повноцінно надавати ці послуги.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: