Якщо власники приміщень в історичній частині міста не розуміють цінність культурної спадщини, діятимемо жорстко, – Олександр Лисенко

17.12.2019

Очільник міста Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради наголосив, що до кінця зими власники приміщень, розташованих на вул. Соборна та вул. Воскресенська, що потребують ремонту фасадів мають визначитись із терміном проведення ремонтних робіт.

Раніше міський голова надавав доручення в. о. директора департаменту інфраструктури міста Віктору ПАВЛЕНКУ зібрати повну інформацію стосовно кожного господаря приміщень, що знаходяться в історичній частині міста та щотижня звітувати про стан обговорення із ними існуючої проблеми.

Зібравши необхідні дані, Віктор Павленко доповів про стан ситуації: «Обслуговуючими підприємствами міста було обстежено фасади будівель на вул. Соборній. Зокрема, будинки №№ 32, 34, 35, 36, 42, 44, 46, 48 є нежитловими приміщеннями та потребують ремонту. Власників цих будівель визначили – це фізичні і юридичні особи. Щодо будинку на вул. Соборна, 32, повторюю, ремонт неможливо розпочати у зв’язку з відсутністю охочих взяти участь у тендері на проведення ремонтних робіт».

До обговорення проблеми долучився і директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій КЛИМЕНКО. Посадовець повідомив, що було проведено відповідну нараду за участі обласного управління культури.

Втім виявити реальні важелі впливу з боку обласного управління культури, або ж міського управління архітектури та містобудування на власників нежитлових приміщень не вдалось, оскільки це не передбачено чинним законодавством.

На що керівник обласного центру розпорядився створити контролюючий орган, що буде виносити штрафні санкції порушникам, котрі відмовляються приводити до ладу фасади будівель.

«Якщо власники приміщень в історичній частині міста не розуміють цінність культурної спадщини, будемо діяти жорстко. Нам потрібен документ, на який ми будемо посилатися, і тоді ремонт фасадів пришвидшиться. За житловими будівлями ми слідкуємо, щоб вони нормально функціонували та не були в аварійному стані, а от за нежитлові, що не в наших повноваженнях, – мені соромно. Зробимо так, щоб місцеві правила теж було взято до уваги!» – додав Олександр Лисенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: