На Сумщині з пенсіонерки зняли порчу разом з усіма заощадженнями

17.12.2019

Вчора вдень додому до 79-річної жительки села Вознесенка Буринського району прийшли дві невідомі жінки, начебто з метою купівлі гарбузового насіння. Зайшовши до хати, візитерки раптом визначили, що на стареньку нібито наведено порчу. І аби господиня не захворіла та передчасно не померла, порадили їй терміново провести обряд очищення та зняття порчі.

Шахрайки повідомили наляканій жінці, що порчу на неї наведено через гроші. Тож, аби позбутися неприємностей, порадили зібрати вдома всі заощадження і передати їм для проведення ритуалу очищення за допомогою «спеціальних заклинань та молитов».

Пенсіонерка дістала зі схованки пакунок зі всіма своїми грошима у сумі 9 000 гривень та передала їх незнайомкам для ворожіння. А ті непомітно підмінили гроші в пакунку на паперовий згорток, зашили згорток у подушку та, наказавши не чіпати 21 день, пішли з хати.

Коли ж бабуся таки розпорола подушку і виявила зникнення грошей, вона відразу ж викликала поліцію. Проте шахрайок і слід прохолов.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмисницям, у разі їх затримання, може загрожувати штраф, або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: