СумДПУ ім. Макаренка відзначив 95-річний ювілей

17.12.2019

Сьогодні в театрі драми та музичної комедії ім. Щепкіна пройшли урочистості з нагоди 95-річчя створення Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка. Відзначити поважну дату зібралися керівники області та міста, нинішні та колишні працівники університету, випускники та студенти, усі ті, чиє життя пов’язано з найпотужнішим навчальним закладом Сумщини.

За 95 років свого існування навчальний заклад випустив понад 100 тисяч педагогів. В Україні немає жодного населеного пункту, де б не працювали випускники Сумського педагогічного університету. Серед них — відомі політики і спортсмени, керівники державних установ. Університет закінчив Герой України Олександр Аніщенко, який загинув, захищаючи нашу країну на сході. Також багато учасників АТО й серед випускників та студентів. Дипломи Сумського педагогічного вишу мають футболіст Олег Гусєв, сестри Віта і Валя Семеренки. Близько 40 випускників стали чемпіонами світу з різних видів спорту.

Зараз в університеті — 5 тисяч студентів і 800 працівників. 50 викладачів захистили наукову ступінь доктора наук, більше 30 мають звання «Заслужений працівник освіти». У виші різні спеціальності здобувають 400 студентів із 12 країн світу, і саме він першим на Сумщині відкрив двері для студентів із Китаю.

На честь ювілею працівники вишу отримали відзнаки обласної ради. Так, почесну грамоту вручили завідувачу кафедри – професору кафедри української мови і літератури факультету іноземної та слов’янської філології Олені Семеног. Грамоти обласної ради отримали доцент кафедри германської філології факультету іноземної та слов’янської філології Олена Багацька і декан природничо-географічного факультету Геннадій Касьяненко. Подякою обласної ради нагородили старшого викладача кафедри здоров’я, фізичної терапії, реабілітації та ерготерапії навчально-наукового інституту фізичної культури Віталіну Литвиненко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: