У Сумах пішов із життя відомий лікар-психіатр

18.12.2019

Пішов із життя талановитий лікар та науковець – доцент, кандидат медичних наук Кустов Аркадій Володимирович. Його не стало 12 грудня 2019 року.

«Кустов Аркадій Володимирович закінчив Кримський державний медичний інститут у 1973 р., клінічну ординатуру. У 1992 р. захистив кандидатську дисертацію. Працював заступником головного лікаря Сумського психоневрологічного диспансеру, обласним психіатром. З 1995 р. працював на посаді доцента, завідувач курсу психіатрії та наркології Сумського державного університету. Автор близько 70 наукових та 8 науково-методичних праць, має 3 навчальних посібника.

Аркадій Володимирович вкладав величезні ресурси в роботу свого життя – дослідження психічних хвороб та лікування психічнохворих пацієнтів, займався постійним саморозвитком та підтримував молодих лікарів.

Мав скрупульозний індивідуальний підхід до кожного свого пацієнта, супроводжував їх все життя. Володів навичками психотерапії та гіпносуггестивної терапії.

Як лектор мав фундаментальні глибокі знання свого предмету, своїми жестами та мімікою міг зобразити будь-якого пацієнта, супроводжував яскравими прикладами зі своєї лікарської практики кожну лекцію. Викладав психіатрію як для лікарів, так і для психологів. Приклади Аркадія Володимировича цитуються його учнями. Студенти слухали лекції з величезним інтересом. Його навчальні посібники читають на одному подиху, як захоплюючий роман. Надихав та запалював вогонь у душах декількох поколінь психіатрів.

Варто сказати, що Аркадій Володимирович надзвичайно дорожив своєю сім’єю, його родина стала для нього надійним тилом та розрадою. Дуже любили його за доброту та почуття гумору, як сказала дружина Ірина Костянтинівна «завжди будуть згадувати його сміх». Був творчою людиною, складав вірші на свята для членів родини. Обожнював своїх онуків. А для свого племінника написав ілюстровану книгу у віршах.

В людях, що його оточували, намагався бачити лише гарні риси, був готовий прийти на поміч і доводив справу до кінця.

З великою вдячністю та скорботою, колеги та учні» — ідеться  у повідомленні Обласного клінічного медичного центру соціально небезпечних захворювань.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: