Бачівськ таки отримав державні гроші на водогін

18.12.2019

Вийшло розпорядження уряду, яким селу Бачівськ Глухівського району після довгого періоду замороження таки дозволили виділити раніше заплановані 360 тис. грн. Ці гроші повинні піти на водогін, який мають прокласти вулицями села, де не було до цього часу води.

Як зазначила сільський голова Бачівська Лідія Юрченко, жителі користувалися колодязями. Але вони чи не всі пересохли, і сьогодні там реальна проблема з водопостачанням. Протягом року в селі освоїли 40 тис. грн із запланованих проєктом 400. За них вдалося провести воду по декількох вулицях. Обіцяють, що ці гроші перейдуть на наступний рік, і тоді зможуть закінчити почату роботу.

Бачівськ виявився чи не єдиним селом, якому так пощастило. Тим же розпорядженням уряду заплановані субвенції на соціально-економічний розвиток територій уже точно не отримають усі сусідні міста і райони. Загалом Кабмін забрав у Сумщини 55 із 76 млн грн.

Дев’ять місцевих бюджетів фінансування позбавили повністю. Це міста Ромни та Шостка, а також п’ять районів (Великописарівський, Лебединський, Роменський, Середино-Будський, Сумський) та дві ОТГ (Зноб-Новгородська та Кролевецька). Суми не отримають цьогоріч 7,4 млн грн з 9 мільйонів.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: