Православна Сумщина святкує пам’ять святителя Миколая

19.12.2019

19 грудня 2019 року, в день пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця, Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій звершив богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми: напередодні ­– всенічне бдіння, в день свята – Божественну літургію. Архіпастирю співслужили клірики собору.

Під час богослужіння були піднесені молитви за мир в Україні та єдність Святого Православ’я.

Після читання Святого Євангелія на Літургії митрополит Євлогій виголосив проповідь про подвижницьке життя святителя Миколая, сповнене милості і милосердя до всіх людей.

В цей день, незважаючи на те, що в кафедральному соборі звершувалось дві Божественні літургії, як на дванадесяті та великі свята, храм ледь вмістив величезну кількість богомольців – сумчан, які завітали до центрального собору міста, маючи надію на заступництво великого святителя і чудотворця Миколая та засвідчивши свою єдність у Христі і вірність канонічній Українській Православній Церкві та її Предстоятелю – Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

Святкові богослужіння цього дня відбулися у всіх храмах Сумської єпархії, з особливою урочистістю – більш ніж у 20-ти храмах єпархії, присвячених Святителю Миколаю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: