У Сумах досліджуватимуть міську мобільність

19.12.2019

План сталої міської мобільності писатиме спеціально створена група. До неї увійдуть чиновники мерії та експерти компанії «EGIS». Документ, який вони створять, має визначити транспортну політику міста на наступні роки.

«Реалістичний термін розробки цього документа — не менше року, оскільки він потребує з одного боку, дослідження мобільності, тобто опитування мешканців на вулицях, домогосподарствах. Дуже бажаною є розробка стратегії, щоб оцінювати заходи і, власне, оце напрацювання пріоритетних цілей, заходів, пошук інструментів. План мобільності дасть змогу впорядкувати пріоритети, тобто, визначити, пріоритети, важливі для Сум», — розповів Суспільному експерт із міського транспорту і мобільності компанії «EGIS».

«Усі ці заходи пов’язані вподальшому з плануванням вулично-дорожньої мережі, з розвитком транспорту. Акцент становиться якраз на електричний транспорт, бо це максимально екологічний вид транспорту. Також акцент треба ставити на розвитку велосипедних доріжок», — говорить начальник відділу транспорту Сумської міськради Сергій Яковенко.

Компанія «EGIS Ukraine» визначена Європейським інвестиційним банком для надання технічної підтримки містам. Для міста ця допомога є безкоштовною. Зараз План сталої міської мобільності розроблений у чотирьох містах: Полтаві, Житомирі, Львові, Миколаєві. На початковому етапі ще дев’ять міст, серед яких і Суми.

Розробка цього документу – один із пунктів договору про надання чотирьох мільйонів євро кредиту на закупівлю тролейбусів від Європейського інвестиційного банку. За словами директора комунального підприємства «Електроавтотранс» Віталія Однорога, тендерна документація на закупку тролейбусів погоджена.

«Ми чекаємо на днях банком оприлюднення і надання запрошення учасникам торгів брати участь у цьому тендері. Після подання оголошення, 45 днів на подачу пропозицій, потім два місяці дається на обробку цих пропозицій і 32 тижні на цю поставку. Тобто, якщо все піде за планом, і запрошення буде надане на цьому чи наступному тижні, то очікувана поставка останнього тролейбусу десь жовтень місяць. Орієнтовно, від 22 до 26 тролейбусів вистачить», — повідомив Віталій Однорог.

Як відомо:

Досліджувати мобільність населення у Сумах збирались у вересні 2018 року — виконавчий комітет оголосив тендер на виконання цих послуг. Планували витратити з міського бюджету 415 тис грн. Тоді подали свої пропозиції два учасники – Львівське комунальне підприємство «Львівавтодор» і Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського. Переможцем був визнаний останній, а представники «Львіватодору» подали скаргу, яка не була задоволена. Згодом, договір, укладений із переможцем, розірвали, як вказано у системі ProZorro, «за спільною згодою».

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: