Спонсору сумської «Свободи» оголосили підозру в організації нападу на нардепа

20.12.2019

Миколі Аліфанову, який є головою Сумської обласної організації ВО «Своболда», оголосили підозру в організації нападу на нардепа Михайла Ананченка. Знайшли його в київській лікарні.

Як повідомила прес-секретарка управління СБУ в Сумські області Леся Рапута, за матеріалами СБУ повідомлено про підозру організатору вчинення насильницьких дій стосовно народного депутата України.

Слідчі Управління СБ України в Сумській області повідомили місцевому бізнесмену, керівнику однієї з обласних громадсько-політичних структур, про підозру в організації та готуванні злочину із застосуванням насильства щодо народного депутата України у зв’язку з його державною та громадською діяльністю (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України).

Оскільки зловмисник на час повідомлення про підозру перебував не за місцем постійного проживання, про підозру йому було повідомлено у Києві, де він знаходився.

Нагадаємо, 15.12.2019 р. у Сумах Служба безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури попередила вчинення насильницьких дій відносно народного депутата України IX скликання. У межах процесуального документування протиправних намірів осіб, причетних до організації та вчинення злочину, співробітники СБУ запобігли можливим тілесним ушкодженням та діям насильницького характеру щодо народного обранця, а також отримали докази злочинних дій організатора та виконавців, зокрема, сплачені за виконання «замовлення» кошти та ін. На даний час вирішується питання про обрання організатору злочину запобіжного заходу.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: