Сумська облрада проголосувала за звернення до Зеленського

20.12.2019

Депутати Сумської обласної ради проголосували за звернення до президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради та нардепів від Сумщини, аби ті не приймали закон про «відкриття ринку землі». Проголосували за це звернення депутати на сесії 20 грудня. Двоє із 40 присутніх не голосували.

У своєму зверненні депутати зазначають, що «глибоко стурбовані тим, що законопроєкт «про ринок землі» не враховує думку більшості населення нашої країни щодо відкриття ринку землі».

Як відомо:

13 листопада депутати підтримали у першому читанні земельну реформу, згідно з якою від 1 жовтня 2020 року скасовується мораторій на продаж землі с/г призначення.

Спікер парламенту Дмитро Разумков сказав лідерам фракцій, що комітет розглядатиме всі 4 тисячі поправок по регламенту, це означає, що комітет не встигне розглянути їх до кінця року.

Президент Володимир Зеленський виступає за скорочення максимальної норми концентрації сільськогосподарської землі в одного власника до 10 тис. гектарів після відкриття ринку землі. За його словами, питання продажу землі іноземцям буде винесене на всеукраїнський референдум уже після відкриття ринку.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: