На Буринщині 9 років будували газопровід

20.12.2019

У Буринському районі відкрили другу чергу міжселищного газопроводу. Майже 700 жителів сіл Сніжки, Біжівка, Харченки, Ярове вже з блакитним паливом, на яке чекали роками

За словами голови РДА Василя Бойка, на будівництво газопроводу ІІ черги до сіл Сніжки, Біжівка, Харченки, Ярове освоєно у 2019 році – понад 3 млн. гривень. Це кошти районного, сільських бюджетів та залучені кошти сільгоспвиробників.

Голови Біжівської, Сніжківської та Хустянської сільських рад подякували усім, хто причетний до будівництва газогону в їхніх селах.

Довідково. На Буринщині будівництво газопроводу розпочалося ще у 2010 році, громада чекала і вірила, що їм все ж таки допоможуть побудувати газопровід. Першу чергу газогону до села Хустянка було запущено у листопаді минулого року. Цього року газ отримали села Сніжки, Біжівка, Харченки, Ярове. Загальна протяжність ділянки газопроводу від точки підключення до сіл Біжівка та Сніжки – 9,1 км та до сіл Ярове, Харченки – 6 км. У цілому за весь період будівництва виконано робіт на суму 14 млн. 627 тис. гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: