Адвокат Аліфанова: «Агенти СБУ запропонували йому за винагороду вчинити певні дії»

21.12.2019

Адвокат підозрюваного в організації нападу на народного депутата від фракції «Слуга народу» Михайла Ананченка – Олександр Свиридовський прокоментував журналістам Суспільного вручення підозри своєму підзахисному.

За словами адвокату, підозру Миколі Аліфанову оголосили 18 грудня, близько 20 години, у київській лікарні.

«Наскільки я з підозри зрозумів, є якісь хлопці молоді, які є агентами, що залучені до співпраці з СБУ. І цих агентів, начебто, підіслали до Миколи Івановича. Вони запропонували йому за винагороду вчинити якісь певні дії. За версією СБУ, начебто Микола Іванович погодився заплатити їм кошти за те, щоб вони цьому депутату «Слуги народу» кинули в обличчя землю. Це дрібне хуліганство. Але надалі СБУ за допомогою цих агентів повідомили, начебто, що спричинили тілесні ушкодження», – каже Олександр Свиридовський.

Як відомо:

Про вручення підозри СБУ повідомила 20 грудня. Підозрюваним виявися голова Сумської обласної організації ВО «Свобода» Микола Аліфанов.

Інформація про те, що народного депутата України Михайла Ананченка побили невідомі, з’явилася ввечері 15 грудня на його сторінці у Facebook. Він пов‘язав цей напад зі своєю політичною діяльністю та з підтримкою низки законопроєктів, які розглядатимуть у ВР цього тижня.

16 грудня СБУ повідомила, що це була спецоперація, аби попередити замах на двох нардепів від «Слуги народу».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: