На Сумщині батьки випускників скаржаться меру на «святкові» побори

21.12.2019

У ході апаратної наради Шосткинського міськвиконкому на поточному тижні міський голова Шостки Микола Нога попросив начальника міського управління освіти Наталію Сергейко розповісти про ситуацію з випускними вечорами в Шостці.

Як зазначила Наталія Сергейко, у цілому в Україні склалася ситуація, що батьки більше, ніж самі випускники, бажають проводити випускні вечори, перекладаючи ще свої традиції на дітей.

«Дзвонить один із батьків і каже: «Тисяча за аренду залу, дві тисячі – за музику, тисячу – іще за шось…» В одного тисячі є, ну в другого тисячів нема. Беруть кредити, залазять в борги, свадєбниє плаття покупаєм. Це не модно, це не сучасно потратити кошти на оце все. Луччє потрать на репетиторів, підготовку, хороший смартфон, дай дитині можливість розвиватися дальше! Ні, організувать столи, ресторани… Це не сьогоднішній підхід, це уділ ХVІІІ стріччя, даже не ХІХ-го… Панство! Знання основне, не їда, не сидіть пишаться і одіваться!», — обурився Микола Нога.

«В обов`язки школи входить вручити свідоцтво про загальну середню освіту. Коли розмовляєш з батьками, вони говорять про те, що це їхня справа», — пояснила начальник управління освіти.

Мер Шостки дав доручення управлінню освіти організовувати роботу: «Залів у нас достатньо, безкоштовно надати, дати можливість, але панства цього не організовувать і з батьків не витягувать кошти! Бо один придумає, той, що побагаче, а той, що бідний потом залазить у борги!».

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: