Вчителька, яка здала шкільні планшети в ломбард, звільнилася та виїхала з села

22.12.2019

На минулому тижні стало відомо, що вчителька початкових класів з 20-річним стажем Голубівської школи Лебединського району здала в ломбард 12 шкільних планшетів. Гаджети, конструктори, розвиваючі ігри, нові меблі та інтерактивну дошку школа отримала ще влітку минулого року — у рамках програми «Нова українська школа».

Планшети першокласникам видавали, але застосувати в роботі не виходило через відсутність якісного інтернет-покриття. Коли вже цієї осені провели інвентаризацію — тут-то і спливла пропажа. Виявилося, в одному з класів зникло 12 одиниць техніки.

Спочатку, як повідомив директор школи Леонід Садовий, вчителька говорила, що не причетна до крадіжки, а коли історія набула розголосу — зізналася, що взяла планшети, щоб їх продати і за ці гроші погасити кредит. Виносила зі школи по одному ще з літа і здавала в ломбард. Там за кожен гаджет їй платили по 3 тисячі гривень. Дивно, що в ломбарді така колекція планшетів не викликала ніякої підозри. У результаті вчительці вдалося виручити на державній техніці 36 тис. грн, нанісши шкоди в розмірі 83 тис. грн. Після скандального викриття жінка спробувала повернути планшети, але в ломбарді їх уже не було. Щоб реабілітуватися — купила техніку за свої гроші, а сама звільнилася з роботи.

— Куплені нею 12 планшетів надійшли в райвідділ освіти і найближчим часом будуть вже у школі, — розповідає директор. — Вони такі ж, як і ті, що ми отримували за програмою «Нова українська школа» (однакова фірма-виробник і вартість). Інцидент дуже неприємний, чесно — ми такого від цього педагога навіть не очікували.

І хоча планшети вчителька все ж повернула, це не означає, що її мине покарання. Фактом крадіжки займається поліція. Зникнення планшетів кваліфікували як розтрату майна в розмірі більше 83 тис. грн. «Не дивлячись на те, що вчителька повернула планшети, тим самим компенсувавши збитки, це не звільняє її від кримінальної відповідальності, — повідомила прес-секретар Нацполіції області Ельвіра Біганова. — Жінці загрожує до 4 років в’язниці. Але це вже буде вирішувати суд».

Кажуть, що після того, що сталося, вчителька не тільки розрахувалася з роботи, але й виїхала з села.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: