У Сумах неправильний пішохідний перехід загрожує життю людей

22.12.2019

Cумчани скаржаться на пішохідний перехід, який знаходиться фактично на зупинці громадського транспорту «Аграрний університет» на вул. Г. Кондратьева в Сумах.

Жителі розповіли, що вони багато разів бачили, як пішоходи, ідучи переходом, дивом ухилялися від автівок. А проблема в тому, що, вийшовши з маршрутки чи тролейбуса на зупинці, пасажири йдуть до переходу і починають переходити дорогу, не чекаючи, поки відійде транспорт. А так як автобус або тролейбус стоїть фактично на переході, пішоходи не бачать ситуацію на дорозі. У той же час водії, рухаючись по зустрічній смузі, теж не бачать пішоходів, які в будь-який момент можуть опинитися на проїжджій частині. Буквально мить — і може статися ДТП. А все тому, що зупинка розташована занадто близько до переходу.

У прес-службі патрульної поліції пояснили, що таке розташування пішохідного переходу і зупинки — дійсно порушення. Поліція підготувала рекомендації, які будуть направлені в Сумську міськраду. У них правоохоронці запропонували перенести зупинку громадського транспорту на кілька метрів далі.

Що і коли вирішить влада — невідомо. Залишається тільки сподіватися, що рішення буде позитивним, а за цей час там не станеться ДТП.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: