7 картин юних конотопських художників курсують світом. Уже відвідали Австрію

23.12.2019

Цього літа молоді художники з Конотопа малювали картини в рамках проєкту Києві та австрійському місті Трофаях. Попереду ще багато країн.

See the Big Picture — це міжнародна мистецька ініціатива, що поєднує візуальних художників та фотографів, а через їх мистецтво — кожного громадянина світу. Метою мистецької ініціативи є показати, як наше життя базується на подібних прагненнях, цінностях та емоціях, незалежно від того, хто ми та звідки походимо.

За словами художника Максима Дмітрієва, навчання тривало сім днів. За цей час учасники мали намалювати картину на великому полотні. Картини затвердила австрійська художниця Вероніка Дрейер. Серія картин конотопських художників стала постійною частиною міжнародного мистецького проєкту See the big picture.

Катерина Лиса «Поза межами (жінка-воїн)»

 see-the-big-picture.com

Це образ української сучасної жінки. Картина поєднує ніжну красиву жінку з жінкою-солдатом. Це також мати, яка захищає своїх дітей і повинна бути сильною. Це сильна духом, вільна і незалежна українка сучасності.

Поліна Попкова «Моя Україна»

 see-the-big-picture.com

Багато людей з інших країн вважають, що Україна бідна і небезпечна. Іноді важко пояснити, де знаходиться Україна. Іноземці асоціюють мою країну з війною. Це страшно. Ось чому я хочу, щоб люди з інших країн бачили Україну як я: світлу, теплу, з запахом меду та яблук, з ластівками в небі та квітучими садами. Україні НЕ війна, Україна мирна і ніколи не агресивна. Я люблю свою Україну красивою і незалежною!

Ольга Гребеник «Захист матері»

 see-the-big-picture.com

У картині описані ніжні, чутливі жінки з неймовірною силою всередині. На ній представлені сучасні дами, які завжди зберігають щастя, спокій та спокій своїх сімей. Іноді вони навіть захищають свою Батьківщину.

Синиця в її руках позначає кольори та красу України. Руки мають вигляд вишитого рушника, який є символом оборони. Обличчя також надзвичайне. Ляльки-мотанки виготовляються з такими обличчями. Лінії: горизонтальний — рідний край, вертикальний — дорога до Бога.

Макс Дмітрієв «Лицемірка»

 see-the-big-picture.com

Це образ жінки, яка маскується і дивиться на нас зверху. Маски символізують дії, протилежні емоціям. Рука — це зле начало людини, яке контролює людину зсередини.

Тетяна Клименко «Око»

 see-the-big-picture.com

Вибрала тему Всесвіту, щоб виразити багатогранність нашого життя. Всесвіт означає повсякденне життя. Зірки — це люди. Око — дзеркало душі.

Вікторія Буренко «Художнє коло»

 see-the-big-picture.com

Художнє коло показує багатогранність мистецтва. Немає значення хто ти: художник, актор, письменник, музикант. Всі вони пов’язані з мистецтвом.Коло символізує душу художника. Рука показує дружбу, яка об’єднує людей.

Анастасія Зимовець «Краса без умов»

 see-the-big-picture.com

Це жінка, яка носить вінок. Стрічки (сині та жовті — Україна, червоно-білі — Австрія) символізують тісну дружбу між нашими країнами. Квіти — символ любові, який врятує світ.

***

Як сказано на сайті організації, створені картини у Конотопі продовжуватимуть і надалі. Метою цього є привернення уваги молоді до регіону через мистецтво та арт-терапію.

konotop.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: