Прийнято бюджет Кролевецької ОТГ на 2020 рік

23.12.2019

20 грудня, на сесії міської ради було прийнято Бюджет Кролевецької міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік.

Документом передбачено, що доходи міського бюджету становитимуть 154 мільйони 759,304 тисячі гривень, з яких власних доходів – 94 мільйони, а інші – це субвенції з районного та державного бюджету, базова та додаткова дотації. Резервний фонд визначено у сумі 500 тисяч гривень.

У капітальних видатках визначено суму у 2 мільйони 100 тисяч гривень на закупівлю дороговартісного обладнання для Кролевецької ЦРЛ (відеоколоноскоп та УЗД-апарат). Не передбачено коштів бюджету розвитку на здійснення заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури на 2020 рік.

«Даний бюджет є соціально орієнтованим, адже вперше за багато років ми передбачили збільшення соціальних виплат громадянам – це стосується і дітей з інвалідністю, яким ми вдвічі збільшуємо фінансування, допомоги на лікування, поховання, людям з інвалідністю по зору, дороговартісне лікування, лікування шляхом гемодіалізу тощо. Також, у бюджеті наступного року ми передбачили більше 2 мільйонів гривень на закупівлю дороговартісного обладнання для Кролевецької центральної районної лікарні, щоб зберегти заклад охорони здоров’я. Даний бюжет складний, але іншого варіанту у нас не було”, – зауважив голова Кролевецької міської ради Олександр Бобровицький.

Також він додав, що Бюджет на наступний рік формувався за активної участі усього депутатського корпусу міської ради. Всі питання щодо спрямування бюджетних коштів погоджені і підтримані депутатами. Кролевецький міський голова подякував своїм колегам, а також відповідним працівникам апарату міської ради, управлінь та відділів за роботу над головним фінансовим документом громади, вміння знаходити рішення і порозуміння у найскладніших питаннях.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: