Під Сумами два нетверезих водії намагалися відкупитися

23.12.2019

Про це сьогодні, 23 грудня, повідомили в прес-службі Нацполіції Сумщини.

Працівники сектору реагування патрульної поліції Лебединського відділення поліції зупинили за керування автомобілем у стані сп’яніння 32-річного мешканця села Токарі. Поліцейські попередили порушника про притягнення його до відповідальності за ст. 130 КУпАП України. Але «на виручку» порушникові поспішив його 32-річний односелець – чоловік почав умовляти правоохоронців, аби ті пожаліли нетверезого водія, і не «ламали» йому життя, та запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 1000 гривень. У результаті, чоловік не лише не допоміг другу, (протокол поліцейські все ж склали), а й сам був притягнутий до кримінальної відповідальності за пропозицію неправомірної вигоди.

У Сумському районі працівники Управління патрульної поліції зупинили автомашину, за кермом якої перебував 32-річний житель села Стецьківка. Намагаючись відкупитися від адміністративної відповідальності за керування авто в стані сп‘яніння, чоловік запропонував правоохоронцям 100 доларів США. І за це здобув собі ще одну проблему.

За обома фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України. Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища – караються штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: