Ансамбль сучасного бального танцю «SWAY» презентував українську культуру в Польщі

23.12.2019

Минулого тижня зразковий ансамбль сучасного бального танцю «SWAY» Сумського національного аграрного університету на запрошення Регіонального центру культури Кракова (Польща) провів концерт, метою якого була презентація української культури для польських школярів.

«Це чудово, що ми можемо показати польським дітлахам, що українська культура – це не лише гопак», – коментує хореограф-постановник колективу Ксенія Блюмська-Данько.

68 учасників колективу з радістю прийняли запрошення і вирушили до Кракова. Протягом години учасники ансамблю демонстрували маленьким глядачам свої кращі номери, яких в загальній сукупності було аж 15. Тож концерт вийшов неймовірно запальним та яскравим.

Вдячні за таку феєрію танцю, музики й краси, організатори запросили «SWAY» на екскурсії Краковом, який у передріздвяний час виглядає просто казково. Члени колективу змогли відвідати історичні пам’ятки, такі як підземний Музей Кракова під Ринковою площею, Соляні копальні у Бохні, санктуарії Божого милосердя та Івана Пала ІІ, тощо. Був передбачений час і для розваг, тож сумські танцівники змогли відпочити у краківському аквапарку та відвідати зоопарк.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: