На Сумщині знесли незаконну «гаражну» СТО

23.12.2019

У місті Ромни апеляційний суд виніс рішення про знесення самочинно збудованого гаража по вул. Карасика (колишня вул. Островського), 83. Гараж використовували як станцію технічного обслуговування автомобілів. Про це повідомила пресслужба Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

«Об’єкт був збудований без дозвільних документів та експлуатувався як станція технічного обслуговування автомобілів. До Держархбудінспекції та її територіального органу надходила низка звернень щодо вжиття заходів реагування», — йдеться у повідомленні.

Ще у 2015 році Управлінням Держархбудінспекції у Сумській області було проведено позапланову перевірку за зазначеною адресою. Під час інспекційних заходів встановлено, що на місці здійснюється виконання робіт з реконструкції житлового будинку шляхом добудови гаражу без документів, що дають право на виконання будівельних робіт, та за відсутності затвердженої проектної документації (будівельного паспорта). У зв’язку з цим відносно суб’єкта містобудування було складено акт, протокол та видано припис з вимогою усунути правопорушення. Однак наступні позапланові перевірки підтверджували факт ігнорування забудовником винесених Управлінням ДАБІ приписів.

Враховуючи те, що будівництво було виконано з порушеннями будівельних, санітарних та протипожежних норм, а також порушувало права та інтереси третіх осіб, Державна архітектурно-будівельна інспекції України звернулася до Сумського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом про зобов’язання суб’єкта містобудування знести самочинне будівництво. Позов ДАБІ був задоволений та відповідача зобов’язано знести за власний рахунок самочинно збудований об’єкт.

Не погоджуючись з таким рішенням, суб’єкт містобудування подав апеляційну скаргу. Однак Другий апеляційний адміністративний суд своєю постановою залишив її без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін. Тож суб’єкт містобудування має знести самочинно збудований об’єкт.

me3.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: