Суд арештував гроші та iPhone 11 Pro Max Миколи Аліфанова

24.12.2019

Зарічний районний суд м. Сум задовольнив клопотання СБУ та арештував докази у справі замаху на нардепів від «Слуги народу». Це мобільний телефон Миколи Аліфанова iPhone 11 Pro Max із двома сімкартами та 23 тис. грн, які, за версією слідства, підозрюваний передав виконавцю нападу.

Як повідомив адвокат Миколи Аліфанова Олександр Свиридовський, оскаржувати ухвалу щодо арешту коштів поки не буде. «Наразі я не знаю, що це за кошти та чи мають вони відношення до Миколи Аліфанова. А от арешт його телефона я, напевно, буду оскаржувати», – каже він.

За версією СБУ, підозрюваний, невдоволений державною та громадською діяльністю народних депутатів України від «Слуги народу» Михайла Ананченка та Тетяни Рябухи, вирішив організувати напад на них. Як повідомляється в ухвалі суду, виконавці мали б примусити нардепів їсти землю, тримавши їх обличчя в землі, з метою примусити їх переглянути позицію щодо голосування за законопроєкт про продаж землі. Потім виконавець добровільно передав отримані гроші полковнику та начальнику відділу СБУ в Сумській області.

Як відомо:

Інформація про те, що народного депутата України Михайла Ананченка побили невідомі, з’явилася ввечері 15 грудня на його сторінці у Facebook. Він пов‘язав цей напад зі своєю політичною діяльністю та з підтримкою низки законопроєктів, які розглядатимуть у ВР цього тижня.

16 грудня СБУ повідомила, що це була спецоперація, аби попередити замах на двох нардепів від «Слуги народу».

Про вручення підозри СБУ повідомила 20 грудня. Підозрюваним виявися голова Сумської обласної організації ВО «Свобода» Микола Аліфанов.

Адвокат чоловіка Олександр Свиридовський сказав журналістам Суспільного, що його підзахисного на замах підбурювали агенти СБУ.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: