Магазин на Сумщині сплатить штраф за створення небезпеки для покупців

24.12.2019

Спеціалістами Буринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області під час здійснення планового заходу в продуктовому магазині, розташованому в м. Буринь по вул. Незалежності, 4В, зафіксовано значну кількість порушень щодо дотримання вимог забезпечення безпечності харчових продуктів та гігієнічних вимог. Серед них – відсутність сертифікованих термометрів в магазині, що унеможливлює контроль температурного режиму та вологості в приміщенні магазину. У зв’язку з цим, спеціалістами управління в ході здійснення перевірки було виявлено реалізацію майонезу з порушенням температурного режиму зберігання +21, замість необхідних +18 градусів за Цельсієм. Окрім цього, було виявлено й ряд інших порушень, серед яких: персонал не пройшов навчання з питань гігієни персоналу, не надано доказів проведення миття обладнання та інвентарю, не надано доказів періодичної чистки кондиціонера та проведення заходів щодо боротьби з гризунами та шкідниками в приміщенні магазину, вітрини для зберігання ковбаси та сиру мають численні тріщини, що збільшує ризик забруднення та потрапляння шкідливих мікроорганізмів до продуктів харчування. Усі виявлені порушення були зафіксовані спеціалістами управління на бодікамери.

За даним фактом першим заступником начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області винесено постанову про накладення на оператора ринку штрафу в розмірі шести мінімальних заробітних плат – 25 038 гривень.

З метою скасування постанови оператор ринку звернувся до Сумського окружного адміністративного суду. Відділом правового забезпечення Головного управління під час розгляду даної справи в суді була доведена правомірність проведеної перевірки та застосованих штрафних санкцій, у зв’язку з чим рішенням Сумського окружного адміністративного суду відмовлено в задоволенні позовних вимог ФОП Паламарчук С.Ю. Не погодившись і даним судовим рішенням суб’єкт господарювання подав апеляційну скаргу до Другого апеляційного адміністративного суду.

Спеціалістами Головного управління підготовлено обґрунтований відзив на апеляційну скаргу. Під час розгляду даної справи в апеляційній інстанції доведено правомірність проведеної перевірки та застосованих штрафних санкцій, у зв’язку з чим постановою Другого апеляційного адміністративного суду в задоволенні апеляційної скарги суб’єкту господарювання було відмовлено.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: